Over de groene gordel

De Vlaamse overheid investeert in de omgevingskwaliteit van de groene gordel rond Brugge. We werken met een hele groep partners aan de Groene Fietsgordel Brugge, een fietslus van 40 km door bossen, parken, natuur- en landbouwgebieden rond Brugge. De Groene Fietsgordel Brugge loopt grotendeels over bestaande fietspaden, maar van 2011 tot 2014 leggen we nog 14 km nieuw fietspad aan. Zo vervolledigen we de fietsgordel, en maken we hier en daar een uitbreiding of een inkorting.

Op de fietskaart vind je een overzicht van de bestaande fietspaden. Je ziet er ook waar we rustplaatsen gaan inplanten en in welke omgeving we de ontbrekende fietslinken willen aanleggen.

Om de Groene Fietsgordel te fietsen, moet je dus nog wachten tot 2014. Dan zullen alle ontbrekende schakels in de fietslus klaar zijn. Toch kun je nu al op ontdekking! Ons fietspad loopt immers door de mooie groene gordel rond Brugge waar je ook nu al heel wat plekjes vindt die de moeite waard zijn. Een kasteelpark als decor voor een zomerse picknick met familie of vrienden, een bezoek aan een historische site, een wandeling door een natuurgebied,… de gordel heeft heel wat te bieden ook als je niet op de fiets springt.

Deze website rijkt je ideeën aan om de Groene Gordel van Brugge te verkennen. Wedden dat je nog tal van ongekende plekjes aantreft? Ik wens je een heerlijke ontdekkingstocht!

Liesbeth Gellinck
projectleider Groene Fietsgordel Brugge
Vlaamse Landmaatschappij

2 thoughts on “Over de groene gordel

 1. Beste,
  rond de verkiezingsperiode in 2012 gaven jullie een voorstelling van de Groene Gordel in de basisschool van Moerbrugge, Oostkamp. Er werden toen plannen voorgesteld van de eindgordel waarbij o.m. de Beverhoutstraat en de Veldstraat in Moerbrugge fietsvriendelijk zouden gemaakt worden. Op deze website vind ik niets meer terug van plannen in die richting. Zijn die stilletjes afgevoerd of staan er nog aanpassingen op til?

  mvg,
  Tom De Waele

  • Beste Tom,

   Bedankt voor je interesse in de Groene Fietsgordel Brugge!
   De plannen rond het fietspad en snelheidsvertragende ingrepen zijn ondertussen verder uitgewerkt in samenwerking met de gemeente Oostkamp. Er kwam vertraging in dit dossier naar aanleiding van de bouwaanvraag. De aanvraag zal dit najaar opnieuw ingediend worden door de gemeente.
   Daarna worden de werken aanbesteed en kunnen ze starten, vermoedelijk in 2017.

   Met vriendelijke groeten van het VLM-groenegordelteam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


two × = 8

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>