Bospad Ryckevelde ingericht voor fietsers, wandelaars en ruiters

In het bos Ryckeveld is het nieuwe fietspad klaar. Het loopt vanaf de Maalse steenweg tot aan het kasteel en verder naar de Holleweg. Het fietspad heeft een nieuwe toplaag. Er zijn tractorsluizen aan weerszijden van de Holleweg geplaatst. Daardoor is doorgaand autoverkeer onmogelijk langs deze weg, maar landbouwvoertuigen kunnen de Holleweg blijven gebruiken. Voor ruiters is de Holleweg voorzien van een zandige strook naast het semi-verharde fietspad. Ook menners kunnen nog van de weg gebruik maken.

Het hart van het Ryckeveldebos is nu autovrij en de leerlingen van de landbouwschool hoeven niet langer het paadje op de boomwortels te gebruiken maar kunnen nu op een nieuw pad over de Holleweg naar school. Met de 2,5 km beter ingericht pad wordt de Groene Fietsgordel Brugge weer wat aantrekkelijker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 7 = forty nine

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>